Logo

Låsesmede Foreningen

Mind Mover x Låsesmede Foreningen

Mind Mover indgår samarbejde med Låsesmede Foreningen

Mind Mover og Låsesmede Foreningen har netop indgået et spændende samarbejde, som skal øge kendskabet til låsesmedefaget blandt danske skoleelever.

I løbet af 2024 besøger Mind Mover og Låsesmedeforeningen 15 forskellige skoler i hele landet med konceptet "Interview med en faglært". Her møder eleverne en faglært låsesmed, som fortæller om sin uddannelse og karriere som låsesmed og giver eleverne en hands-on oplevelse med faget.

Elever får dernæst mulighed for at prøve låsesmedefaget af i praksis i et miniværksted under kyndig vejledning af den faglærte. Her får eleverne til opgave at skille en lås og et dørhåndtag ad og samle det hele igen.

Formand for Låsesmedeforeningen, Gert Mejlhede, ser store perspektiver i samarbejdet og håber, at den intensive og anderledes undervisningsform kan vække de unges interesse:

"Under ’Interview med en faglært’ er der udelukkende fokus på låsefaget. Den faglærte og dialogskaberen har tre timer til at fortælle om faget og skabe opmærksomhed om låsesmedeuddannelsen. Der er her tale om kvalitetstid med en låsesmed, og vi tror på, at det personlige møde og de ’hands-on-øvelser’, eleverne bliver præsenteret for, kan være med til at skabe interesse hos de unge."